Vader weigert alimentatie te betalen maar ook financiële gegevens te verstrekken

1 reactie

Beste,
Al 7 jaar zijn wij uit elkaar (niet getrouwd geweest) en ons zoontje is bijna 8. Al de jaren heeft mijn ex € 100,- per maand betaald en hier en daar kleine dingen zoals zwemles of een schoolreisje. Sinds november betaald hij niets meer, geen € 100,- maar ook bijdragen voor school en buitenschoolse activiteiten zoals sport niet. Hij is van mening dat hij pas hoeft te betalen als hij ook gezag heeft.

Ik heb aangegeven dat ik een notitie in het gezagsregister wil laten aanmaken dat als ik kom te overlijden hij het gezag krijgt (dat is een oplossing op één van de argumenten die hij gaf om hem wel het gezag te geven). Uiteindelijk heb ik met een advocaat een ouderschapsplan opgesteld en meerdere keren om zijn financiële gegevens zodat we de draagkracht kunnen berekenen. Hij gaat overal tegenin maar op het gebied van financieel geeft hij gewoon 0,0 antwoord.

Ik wil mijn kind niet bij hem weghouden om zo aan zijn gegevens of een evt. alimentatie te komen. Ik vind het alleen niet oké dat ik alleen voor alles moet opdraaien, als ik zou weten of hij niet kan bijdragen of geen verplichting heeft dan is het niet anders. Maar hij speelt nu eigen rechter om bij mij iets af te dwingen..

Op het ouderschapsplan is het enige dat ik als reactie krijg dat er niet aan zijn belangen gedacht wordt, maar ik heb dit plan duidelijk gestuurd en aangegeven dat het een concept is en of hij daar zijn bevindingen per deel kan over delen zodat we uiteindelijk tot een goede afspraak over alles kunnen komen.

Ik ben bang dat ik hem voor de rechter moet slepen en dat hij alsnog gedeelde gezag krijgt. Wat is in deze situatie aan te raden?

vrijdag 14 juli 2017