Ex wilt geld terug voor meubels die hij gekocht heeft voor mijn huis

0 reacties

Mijn ex en ik zijn uit elkaar gegaan. Ik woon zelf in een studio, met veel oude goedkope meubels en mijn ex bij zijn ouders. Ik ben een student, dus mijn inkomen is niet zo hoog. Mijn ex kwam vaak bij mij langs en wilde het huis mooier en aangenamer maken, dus kochten we samen extra meubels en hebben wij de keuken gerenoveerd. Hij heeft het best wel goed, omdat hij een fulltime baan heeft en bij zijn ouders woont, dus bijna geen lasten heeft.

Nu wij uit elkaar zijn, wilt hij alles terug. Maar dat betekent dus, dat ik in een leeg huis zou zitten. Want de oude meubels hadden we verkocht en gingen we er iets leuks mee doen (in die tijd). Ik kan niet ineens in een korte tijd alles kopen voor mijn huis (bank, tv, salontafel etc.) Hij woont bij zijn ouders, dus hij wilde een garage huren om daar de meubels in te bewaren. Zodat ik niet van de meubels kan profiteren zei hij.

Nu eist hij 6700 euro in totaal van mij, anders neemt hij alles mee dreigde hij en zou hij in mijn huis komen, omdat hij toen mijn huissleutels nog had. Ik was bang en zei dat ik het geld zou geven. Ik wilde eigenlijk een tussenweg, maar kon helemaal niks zeggen. 1 tegenwoord en hij zou alles meenemen zei hij.

Ik heb hem niet gedwongen om hele dure meubels voor mij te kopen, ik vond het natuurlijk heel lief van hem dat hij dit voor mij heeft gehaald. Maar ik betaal hem nu 100/200 per maand met veel moeite mijn inkomen is namelijk 500 naast mijn studiefinanciering, maar ik moet ook mijn huur en lesgeld betalen. Dat betekent dat ik hem dus 5,5 jaar lang moet terug betalen. Nu stuurt hij mij een bericht dat het te lang duurt en dat hij het zo snel mogelijk wilt hebben! Hij stuurt mij ook berichten dat, als ik mij niet aan de afspraak houd dat er wat leuks op me staat te wachten.

Ik vind het bedrag oneerlijk en ik vind het vervelend dat mijn ex mij steeds berichten stuurt. Ook ben ik bang dat hij ineens voor mijn deur zal staan. Mijn vriendin zei dat de meubels eigenlijk een gift is en dat ik hem eigenlijk niks hoeft te geven.

dinsdag 21 februari 2017