Scheiding; exschoonvader dreigt jaarlijkse schenkingen op mij te verhalen

2 reacties

Hallo,
Momenteel lig ik midden in een scheiding. We waren getrouwd in 2009 onder huwelijkse voorwaarden. Mijn ex en ik hebben kinderen en we worden het momenteel nog niet helemaal eens hoe we alles verdelen. Omdat het niet gaat zoals mijn exfamilie graag zou zien. Wordt er opeens een hele hoop bij gehaald. En gechanteerd.
Nu kreeg mijn expartner jaarlijks een schenking van haar ouders á € 5000,- in onze huwelijkse voorwaarden staat dat schenkingen voor ieder voor zich blijft.
Die € 5000,- heeft mijn ex zelf dan ook altijd uitgegeven en hielt ik mij niet mee bezig. (Zal vast ook wel eens gebruikt zijn waar ik aan kon mee profiteren)
Nu willen ze deze schenkingen deels op mij gaan verhalen als ik niet doe wat zij zeggen (wat de verdeling van onze kinderen betreft)
Ik vind uiteraard mijn kinderen het belangrijkste van alles. En wil me niet op deze manier laten chanteren. Toch vraag ik me af.. staan ze hierin sterk? Het zijn echt schenkingen geweest, overgemaakt via bank onder de noemer "schenking" maar het is geld dat al is uitgegeven door mijn ex zelf. (Waar ik uiteraard vast wel eens aan mee kon profiteren.)
Als dit kan. Kan dit dan van alle jaren dat we samen geweest zijn? Of van de jaren dat we getrouwd geweest zijn? Of verjaren zulke schenkingen ook?

woensdag 22 augustus 2018