schenking en lening problemen

1 reactie

Ik ben zelf in 2015 in een scheidingsprocedure terecht gekomen.In die zelfde tijd was een goede vriendin van mij, die ik 25 jaar kende ook in scheiding.Zei zat in vecht scheiding en ik heb besloten haar bij te staan.
Haar grootste wens was de koopwoning behouden en daar haar heb ik har actief mee geholpen.
Ik ben ondernemer en heb mijn zaken financieel goed geregeld en altijd zuinig geleefd.
Haar situatie was uitzichtloos maar toch is het uiteindelijk gelukt om de woning te redden.
Ik heb haar op de loonlijst gezet van mijn bedrijf zodat ze een nieuwe hypotheek kon aanvragen en dat is gelukt. Dit heeft mij ruim 30.000 euro gekost. Gedurende het proces heeft ze altijd gezegd dit terug te willen betalen ander zou ze mijn steun niet accepteren.Verder heb ik een stuk hypotheek afgelost waarvoor ze een de onderpand had gegeven(verzekeringsgeld oude hypotheek).
Gedurende het proces werd onze vriendschap steeds minder omdat zij het nodig vond om met mijn gevoelens te spelen.Toen uit eindelijk de woning was gered heb ik de vriendschap opgestopt en wilde ik de gemaakte afspraken naleven.
Helaas bleek de dame daar anders over te denken.Zelf kwam ik in grote stress door deze situatie waarin je iemand oprecht helpt . Ik zag allerlei spoken o.a. door de dat de nieuwe hypotheek niet helemaal volgens de regels was afgesloten. Hierdoor heb ik geen actie ondernomen behalve de 25000 en nog was andere bedragen kwijt te schelden(totaal 31500) Dit is gedaan via een leenovereenkomst met een site letter dat ze niks hoefde te betalen.Feitelijk een schenking geworden wat ik niet terug kan krijgen.
Het salaris gedeelte wil ik wel proberen terug te krijgen.Afspraken zijn voornamelijk mondeling gemaakt maar er is wel email verkeer waaruit blijkt dat het de bedoeling was dat ze dit gedeelte zou terug betalen.
Het verlies van vriendschappen en (veel) geld en mijn eigen scheiding heeft mij 2 hele zware jaren opgeleverd maar nu alles is gekalmeerd ben ik strijdbaar alleen vraag ik mij af of het haalbaar is.

donderdag 8 juni 2017