Vriend geholpen met lening en nu via WSNP geld kwijt !

3 reacties

In 2013 heb ik een bevriende familie een groot bedrag geleend (opgelopen via maandelijkse termijnen tot taal bijna euro 30k) omdat de familie in financiële problemen kwam wegens (onterecht) ontslag op staande voet. Samen een leningovereenkomst gemaakt maar in 2014 nadat terug betaling uitbleef (voormalige vriend zag het als ene schenking) ben ik naar de rechtbank gegaan. Rechter veroordeelde (voormalige vriend) tot 100% terugbetaling.

Gedurende 26 maanden heeft de heer S (ik heb moeite om hem x vriend te noemen) zijn maandelijkse aflossing gestopt. De heer S heeft nog aanzienlijk meer schulden verzameld en inmiddels loopt een WSNP traject aanvraag. De heer S is zelfstandige geworden en heeft een maandelijks inkomen van ongeveer euro 4500.
Ik ben niet akkoord gegaan met de wsnp en werd via dwangakkoord gedwongen in te stemmen met de wsnp. De rechtbank heeft dit dwangakkoord af gewezen.
Nu enige tijd later gaat S wederom tegen deze uitspraak in beroep bij het Hof, omdat zijn advocaat nu betoogd dat rechtbank niet rekening mag houden met zijn inkomen als zelfstandige maar alleen mag kijken naar wat hij in loondienst zou kunnen verdienen.

Mijn vraag is nu: dient conform de bepaling in wsnp alleen rekening gehouden te worden met inkomen uit loondienst en weegt inkomen als zelfstandige dan niet geldig?

maandag 8 januari 2018