Beschuldigd van diefstal

4 reacties

Twee jaar geleden is mijn moeder ziek geworden. In huis woont nog een drugsverslaafde zoon. Omdat er niemand betrouwbaar genoeg is, geeft zij mij haar pinpas. Er wordt verder niets afgesproken. Bam, ik was verantwoordelijk.

Moeder komt lang slecht te liggen. Ik heb in die periode alles voor haar geregeld, financiën, zorg verslaafde broer, huishouden, etc. etc. Geld pinnen, rekeningen betalen. Hierbij zijn onze financiën 'vermengd'. Simpel voorbeeld: ik sta met mijn pinpas bij de supermarkt en moet sigaretten voor broer kopen. Gekocht met mijn pinpas, later verrekend met haar geld. En dit soort dingen wel duizend keer over de koers van twee jaar (ook andersom). Er zijn ook grotere bedragen over en weer gegaan. Zo moest ik geld op mijn rekening apart zetten voor de kleinkinderen. De overboekingen zijn terug te vinden, maar we hebben niets op papier gezet.

Nu is er ruzie ivm verslaafd broertje. Mijn moeder ziet na twee jaar haar bankrekening en roept meteen diefstal! Dreigt met aangifte als ik niet snel terugbetaal. Ze noemt heel veel transacties van haar rekening naar de mijne stelen, maar dat is helemaal niet waar. Ik kan alleen niet echt aantonen dat het niet waar is, net als dat zij niet kan aantonen dat ik heb gestolen. Er zijn geen bonnetjes, er zijn alleen transacties / overboekingen tussen onze rekeningen op afschriften.

Hoe zit dit, juridisch gezien? Als zij aangifte doet, wat dan? Ik wil niet gestraft worden voor mijn goedheid.

donderdag 29 september 2016