Als ik een erfenis verwerp, kan iedereen in de stamboom ermee opgezadeld worden?

16 reacties

Mijn vader leeft niet meer. Ik heb qua bekende familie nog een moeder, zus en oom (broer van mijn moeder). Mijn oom heeft kinderen en kleinkinderen.

Mijn moeder heeft geen bezittingen van waarde, maar wel mogelijke schulden. Mijn zus misbruikt mijn moeder’s rekening om spullen op afbetaling te kopen en abonnementen af te sluiten. Vanwege deze situatie en omdat mijn zus en moeder mij heel mijn leven hebben geterroriseerd (stalken, chantage, verbale mishandeling, smaad, mijn leven/succes hinderen, financieel kaalplukken, politieke spelletjes spelen) wil ik niets met ze te maken hebben en de erfenis verwerpen. Dan mag mijn zus die al deze ellende heeft veroorzaakt het afhandelen. Mijn zus is echter een persoon die nooit en tenimmer met “het systeem” mee zal werken.

Als ik de erfenis verwerp, lopen mijn oom, zijn kinderen en kleinkinderen dan het risico erfgenaam te worden?

Klopt het dat bij het verwerpen van een erfenis dat ik de woning niet meer hoef te ontruimen en de zaken (energie, water, abonnementen, huurwoning, etc.) ook niet hoef af te handelen?

Ik ben bereid om de uitvaart te regelen, maar ik wil voor de rest niets met mijn zus en moeder te maken hebben. Maar ik wil ook niet dat mijn oom, zijn kinderen en kleinkinderen de dupe worden.

zaterdag 10 februari 2018