Conflict over erfenis

3 reacties

Hallo, we hebben een conflict over een erfenis van een (half)zuster van mij.
We hadden beide dezelfde vader, vader hertrouwde na zijn scheiding en bij zijn tweede huwelijk kreeg hij deze dochter. Vader en moeder van deze (half)zus zijn beide all overleden en in oktober 2014 is de (half)zus overleden.
Wij werden benaderd door allerlei instanties, ( begravenisondernemer / ziekenhuis / arts / belastingdienst/ verhuurder etc ) omdat we in het adressen bestand stonden van de overledene. Mijn overige 4 zussen hadden geen contact met deze (half)zus en gaven mij een volmacht om alles te regelen, Er was geen testament ( info opgevraagd Testament register) of een executeur aangewezen !
Deze (half)zus was gescheiden in 2010, uitspraak rechtbank 12-05-2010, en hun huis werd toegewezen aan de echtgenoot. maar het huis staat nog op hun beide naam ( opgevraagde gegevens kadaster 2015 ) en helaas is de ex echtgenoot overleden aan zijn ziekte (kanker) in januari 2015. Kort daarvoor is hij met zijn 2e vrouw alsnog getrouwd. Mede door zijn ziekte in 2010 (kanker en later in zijn zenuwstelsel ) heeft hij dit mogelijk niet in de gaten gehad en vergeten om de overschrijving op zijn naam te regelen. Met hulp van haar Bank heb ik alle abonnementen en automatische incasso's beeindigd, het eind saldo op deze rekening was voldoende om de "Verklaring van Erfrecht " te bekostigen. Zonder "verklaring van Erfrecht " is het niet mogelijk om het huis op naam over te schrijven naar deze 2e echtgenoot.
Omdat wij geen adressen wisten van alle erfgenamen, in het bijzonder de kinderen van 2 overleden broers, is er eerst een verzoek naar de mij bekende gemeentes verstuurd om deze personen te waarschuwen en contact op te nemen. Middels een mailtje werd er door een van deze kinderen in April 2015 hierop gereageerd en daarna werd het stil. Volgens Nederlands recht gaat het recht op een erfenis over op de kinderen van een overleden broer of zus. ( plaatsvervulling ) Omdat alles toch geregeld moest worden is er een Notaris door mij ingeschakeld die meer mogelijkheden heeft om alle erfgenamen te achterhalen. Dat heeft tot september 2016 geduurd ???
Twee van de kinderen, van een overleden broer, die namens hun zelf optreden omdat ze mij niet gemachtigd hebben, geven aan dat wij zelf de kosten van de Notaris dienen te betalen omdat wij opdracht hebben gegeven ? Zonder Notaris was het achterhalen van alle erfgenamen niet mogelijk geweest ( heeft meer bevoegdheden ) en waren niet alle erfgenamen geinformeerd. Doordat zij weigeren om toestemming te geven de rekening van de Notaris via het Bank te goed te betalen weten we niet goed wat we nu moeten doen. De bank wacht op een bevestiging van hun met toestemming, ????

dinsdag 27 december 2016