Levenstestament gevolmachtigde is ander dan degene die belangen behartigt

3 reacties

Nadat mijn moeder is overleden heeft mijn oudste zus mijn vader geadviseerd om een levenstestament af te sluiten. Dit advies ging vergezeld van allerlei horrorverhalen van mensen die geen levenstestament hadden en die door de rechtbank onder curatele waren gesteld.

In de veronderstelling dat mijn oudste zus het beste met hem voorhad heeft mijn vader de notaris gevraagd een levenstestament voor hem op te maken.
Voor zover niets aan de hand. Maar mijn vader geeft mijn oudste zus nu volmacht om als hijzelf niets meer kan namens hem zijn zakelijke (administratieve) belangen te behartigen. Het probleem is dat mijn oudste zus helemaal niets weet van zijn administratie. Zelfs in haar eigen gezin heeft zij nog nooit de administratie gedaan of zich met bankzaken bemoeit. Haar man (onze zwager) is degene die altijd de administratie doet en straks ook voor mijn vader de administratie en financiën gaat beheren.

Mijn jongste zus en ik hebben geen contact met mijn oudste zus en krijgen ook maar mondjesmaat van onze vader inzage in wat er nu allemaal wordt vastgelegd.

Is het niet zo dat degene die in een levenstestament wordt aangewezen (en bij naam genoemd) ook degene moet zijn die de deze taken op zich neemt? Zodat wat er in de akte staat ook echt klopt en naar waarheid is opgesteld? Of mag de persoon met de volmacht de uitvoering van de taken uitbesteden aan anderen (haar man)?

vrijdag 26 oktober 2018