Nalatenschap toegeëigend door broer

1 reactie

Hallo allemaal.

Een paar jaar geleden is mijn vader overleden. Hij werkte bij een buitenlands bedrijf dat geen gegevens deelt met de Nederlandse belastingdienst. Daarom was het moeilijk te achterhalen hoe het zat met betrekking tot zijn financiën. Mijn broer en ik hebben zijn erfenis, die verder helemaal niet vastgelegd was, toen beneficiair aanvaard.

Inmiddels is na lang gedoe gebleken dat er geen schulden meer zijn. Er blijft een bedrag en een aantal voertuigen over. Toen ik dit met mijn broer ging bespreken, bleek echter dat hij zonder dit te bespreken de bankrekening van onze vader heeft leeggehaald. Ook rijdt hij in de voertuigen die hij (vermoedelijk van dit geld) heeft opgeknapt.

Ik heb mijn broer hier over aangesproken, zonder resultaat. Inmiddels heb ik hem een brief gestuurd waarin ik eis dat de nalatenschap wordt hersteld. Het geld moet terug en over ons tweeën verdeeld. Hij mag van mij de voertuigen gebruiken, maar de helft van de waarde moet aan mij worden betaald.

Als hij hier niets mee doet, is het dan verstandig een advocaat in de arm te nemen? Neem ik de juiste stappen tot nu toe, juridisch gezien?

zondag 7 augustus 2016