Stiefmoeder gaat vandoor met erfenis

Opgelost!
7 reacties

Moeder overleden in 2006. Vader hertrouwd in 2007 en in 2008 uit elkaar gegaan met stiefmoeder maar nooit gescheiden (getrouwd in gemeenschap van goederen) stiefmoeder heeft scheiding van tafel en bed aangevraagd en is toegekend door de rechter en er is een beschikking opgemaakt met boedel verdeling, stiefmoeder heeft haar boedel meegenomen en is nooit meer terug gekomen of is er iets van haar vernomen. Echter de beschikking is nooit in de registers ingeschreven. In 2018 is vader overleden en heeft een testament achter gelaten die hij met moeder heeft gemaakt in 2000 ( moeder heeft het zelfde soort testament) testament is nooit gewijzigd en er staat in dat moeder alles moet regelen na overlijden van vader. Alleen zij is al in 2006 overleden. Vader benoemd zijn toenmalige echtgenote en zijn kinderen als enige efgenamen.
Stiefmoeder heeft laten weten dat zij niet met de kinderen te maken wil hebben en al helemaal niet wilt hebben over een erfenis. Vraag: staan kinderen dan nu met lege handen ook al staat in het testament dat zijn kinderen als enige erfgenamen zijn?
Het gaat om een fonds waar een hoop geld achter is gebleven van vader en moeder. Is het mogelijk dat stiefmoeder met alles vandoor gaan ook al is ze na nog geen jaar getrouwd te zijn met vader haar biezen heeft gepakt een is verdwenen. Ze was niet een bij de begrafenis, ze heeft alleen de begravenis ondernemer gebeld om te vragen waar de een overleidens akte kan krijgen, en begon gelijk alles te cashen minder dan een maand dat vader is overleden.
Alvast bedankt

donderdag 18 oktober 2018