Mijn ex heeft landbouwtrekker verkocht zonder overleg

5 reacties

Mijn ex vriend wilde eind november ineens haast maken met de verkoop van een landbouwtrekker die wij samen in bezit hebben. Dwz, we hebben de kosten van de aankoop ooit gedeeld (15 jaar geleden), de verzekering staat op mijn naam maar aangezien de trekker is gekocht bij een particulier hebben we geen aankoopbewijs. De trekker is door hem betaald en ik heb hem de helft terugbetaald.

Ineens had hij dus haast met verkopen maar ik vroeg hem even te wachten tot na de Kerst aangezien ik het tot die tijd ontzettend druk had met mijn werk.

Afgelopen week heeft mijn ex de trekker echter uit de loods gehaald die hij van mij huurt en vervolgens heeft hij 'm vrijdag 22 december zonder overleg met mij verkocht aan een landbouwmechanisatiebedrijf in de buurt. Dat ik dat weet is omdat mijn huidige partner mijn ex op een voor hem vroeg tijdstip langs mijn huis zag rijden en onraad rook. Middels What's app heeft hij later die dag mijn ex gevraagd wat hij aan het doen was en zo kwamen we erachter dat de trekker is verkocht voor € 2300.

We hebben mijn ex vervolgens uitgenodigd om af te rekenen. Eind november beloofde hij het verkoopbedrag te delen. Zoals te verwachten was (en ook al eerder is gebeurd in de afwikkeling van ons samenwonen) wilde hij uiteindelijk niet de helft betalen (dat zou zijn € 1150) maar mij afschepen met € 650. Zijn reden was dat hij 10 jaar geleden een reparatie aan de trekker heeft betaald en die zou € 1000 hebben gekost. Ik kan mij de reparatie herinneren en bij mijn weten heb ik hem daarvoor de helft terugbetaald maar heb dat cash gedaan.

Dit is al de zoveelste keer dat mijn ex de boedel op deze manier afwikkelt. Ik ben zeer boos geworden en heb hem het huis uitgezet. Maar ik wil het hier niet bij laten zitten. Met al die afwikkelingen op zijn manier ga ik inmiddels al voor zo'n € 5000 het schip in.

Help rijdende rechter, wat kan ik hier nog aan doen. Overigens heeft mijn ex aan mijn huidige partner en mij afgelopen zomer beloofd vanaf nu alles netjes 50/50 af te handelen.

Hartelijke groet,
Alexandra Meinesz

woensdag 27 december 2017