echtscheiding

5 reacties

Een vriendin van mij is al 1,5 jaar gescheiden, hun financiën echter nog niet, maar haar ex man woont al wel tijdelijk in een caravan op een camping.
Nu heeft hij een ongeluk gehad en is in het ziekenhuis terecht gekomen. Hij moet nu echter naar huis. En dat is het adres waarop hij nog staat ingeschreven, zijn ex vrouw. Deze man heeft veel zorg nodig. Er komt overdag af en toe thuiszorg en verder komt de volledige zorg op mijn vriendin neer. Hij kan nl. niet lopen, zit in een rolstoel. Er komt een bed beneden, een rolstoel en verdere hulpstukken, omdat hij voorlopig niet kan lopen. Zij wil dit niet, want ze is niet voor niks gescheiden. Mijn vraag is:
Op welke manier kan zij (juridisch) voorkomen dat haar ex man bij haar in huis terug komt en zij hem dus moet gaan verzorgen. Gesprekken met het ziekenhuis en de gemeente leveren niets op, hij staat ingeschreven op hetzelfde woonadres als zij. En zij zal hem moeten verzorgen, volgens hen. Even terzijde, thuis woont ook nog een volwassen zoon, die extra zorg nodig heeft omdat hij een lichte stoornis en een burn out heeft. Ook de zoon ziet het niet zitten.
Ik hoop dat u haar een tip kan geven waar te beginnen. Alvast dank.

dinsdag 28 februari 2017