GE
Gerwin7777
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Ex betaald restschuld niet bij uitkopen

17 reacties

Wij zijn gescheiden, ik ben in het gezamenlijke koophuis blijven wonen en wil nu ex uitkopen maar zij betaald haar schuld aan mij niet terug waardoor ik tekort kom om huis te kopen. Toen wij het huis kochten hebben mijn ouders 50.000 in het huis geïnvesteerd. Mijn ex moet daarvan 25.000 aan mij terug betalen. Omdat ex haar schuld aan mij niet betaald en ik niet daardoor niet kan kopen stijgt jaarlijks het huis in waarde en word haar schuld steeds kleiner. Mijn heeft een eigen bedrijf maar te weinig werk. Haar vriend zelfde verhaal. Ze hebben geen geld en komen al jaren afspraken niet na. Wat kan ik daar tegen doen? Kan ik bijvoorbeeld het huis taxeren en daarmee haar hoogte van de schuld vastleggen, doorsparen en over een aantal jaren het huis alsnog kopen zonder beroep te hoeven doen op haar schuld aan mij? Ik wil wel dat haar schuld nu word bepaald ipv dat haar schuld elk jaar kleiner word door bewust weinig te werken. Ik vind deze oplossing al niet al te best maar ja. Of zijn er betere oplossingen?

Dit is beschreven in het convenance:

..... indien de woning tezijnertijd word verkocht zal de man ( ik Marcel Fischer) eerst het bedrag van €50.000 mogen innen op de overwaarde. Mocht de overwaarde ontoereikend zijn dan stellen beide partijen vast dat de man een vordering op de vrouw heeft van €25.000, zulks conform artikel 6.4 van de samenlevingsovereenkomst.

Partijen zullen in de toekomst bezien of de woning op 1 van hun beider naam kan worden gezet. Op dit moment is dat NIET mogelijk. In de toekomst zal de partij die de woning kan overnemen, de andere partij uitkopen met inachtneming van de hiervoor gemaakte afspraken.

Partijen zijn overeengekomen dat zei tot verkoop cq overdracht van de koopwoning en de lasten van de nieuwe huurwoning van de vrouw gezamenlijk zullen dragen.

zaterdag 4 februari 2017