Geld terugvorderen bij ex-partner

9 reacties

Hallo, ik heb een vraag m.b.t. de volgende kwestie:
Mijn ex-partner en ik hebben een dochtertje en hebben voor onze scheiding gebruik gemaakt van kinderopvangtoeslag. Deze toeslag kwam op mijn naam en op mijn rekening binnen. Na de scheiding hadden we afgesproken dat mijn ex de toeslag zou aanvragen, maar om ervoor te zorgen dat het geld tot dan bij haar zou terechtkomen, heb ik het rekeningnummer gewijzigd naar dat van mijn ex-partner.
Zij heeft echter geen kinderopvangtoeslag aangevraagd (beweert ze) en het geld is op mijn naam binnen blijven komen op haar rekening. Later heeft de Belastingdienst mij aangeschreven om dit geld terug te betalen, aangezien het onterecht op mijn naam is binnen gekomen. Ik heb dit aangevochten, omdat er wel degelijk recht op kinderopvangtoeslag was, maar de rechter heeft mij in het ongelijk gesteld.
Daar ik het geld nooit echt heb ontvangen en ik het (vanzelfsprekend) niet eerlijk vind dat ik geld zou moeten terugbetalen dat ik zelfs nooit ontvangen heb, is mijn vraag deze:
Kan ik de kinderopvangtoeslag die mijn ex op haar rekening heeft gestort gekregen terugvorderen, zodat ik daar de Belastingdienst mee terug kan betalen ?

dinsdag 13 december 2016