Lening en boot verkopen, samen met ex-partner.

2 reacties

Ik ben nu ruim 2 jaar gescheiden.
Bij de scheiding is afgesproken dat onze gezamenlijke boot wordt verkocht zodat de lening die wij daar voor hebben afgesloten afgelost kan worden.
Mijn ex-partner lijkt het alleenrecht te hebben over de boot
hij heeft de sleutels van de boot, gaat er regelmatig mee varen (wat deels noodzakelijk is, want stilstand is achteruitgang) en wil nu de boot verplaatsen naar zijn woonplaats. (De enige sleutel die ik heb is om binnen te komen en op mijn vraag om de contactsleutel reageert hij niet).
Ik betaal alle jaren mee aan de aflossing, de verzekering en de advertentiekosten en de kosten voor het onderhoud en het liggeld voor de haven.
Ik heb al diverse malen een bod op de boot gezien, altijd lager als het gevraagde bedrag, en mijn ex-partner gaat er niet mee akkoord.
Ten eerst vind ik dat hij dat met mij moet overleggen en ondertussen ben ik er aan toe om genoegen te nemen met elk mogelijk bedrag, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Nu komen er per persoon sowieso jaarlijks, naast de aflossing enzovoort, €1200 bij voor het liggeld. Dan heb ik het niet niet over de onderhoudskosten die doorgaan.

Wat kan ik het beste doen?

maandag 15 augustus 2016