Scheiden, koude uitsluiting, geleend kindsdeel

1 reactie

Goedemiddag,
Mijn man wil scheiden en er moet dus het een en ander geregeld worden. Wij zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, met koude uitsluiting. Volgens een van de voorwaarden krijg ik bij scheiding de helft van de overwaarde van het huis.
Nu hebben wij een paar hele zware financiële jaren achter de rug omdat mijn man ten tijde van de crisis zijn eigen bedrijf heeft opgezet. Hij heeft heel veel geld bij zijn moeder geleend (zijn kindsdeel en meer. In overleg met zijn broer en zus, die er niet blij mee waren) Dit geld is voor het grootste gedeelte het huishouden in gegaan. In onze huwelijkse voorwaarden staat ook dat een ieder naar draagkracht bijdraagt aan het huishouden. Ik heb al mijn verdiende geld ook in de pot gestort. Nu wil mijn man de schulden op zich nemen en wegstrepen tegen de overwaarde van het huis. Gegeven dat de lening van zijn moeder aanzienlijk hoger ligt, vindt hij dat geen onredelijk voorstel.
Ik ben het er niet mee eens omdat
A. volgens mij erfenis of kindsdeel toekomt aan degene wiens ouder het is en dus het lenen/terugbetalen er van ook en
B. is die lening niet gewoon zijn bijdrage aan het huishouden? Hij heeft dus met het lenen zijn eigen draagkracht gecreëerd..

Ik hoop dat iemand mij hier een antwoord op kan geven, want ik kom er zelf niet uit

dinsdag 27 juni 2017