Scheidingsperikelen

3 reacties

Hallo,

7 Jaar geleden ben ik gescheiden. We hadden 2 dochters van 7 en 12. De jongste dochter is bij mijn ex partner gaan wonen, en de oudste is bij mij blijven wonen.
Mijn ex heeft natuurlijk gelijk alimentatie geëist voor mijn jongste dochter. Echter is mijn advocaat vergeten alimentatie te eisen voor het kind dat bij mij bleef wonen.
Wij hadden een gezamenlijk schuld van€35.000,--.
Doordat ik kort na mijn scheiding van baan(gedwongen) ben verandert, kreeg ik door een hoger inkomen geen toevoeging op een advocaat meer.
Hierdoor heb ik de alimentatie niet meer kunnen aanvechten. Ook heb ik de boedelscheiding niet in gang kunnen zetten. Mijn ex vond het wel best zo, immers de bank kwam het geld bij mij halen.
Door de alimentatie en huwelijkse schulden ging het bergafwaarts en ben ik nu eindelijk in de WSNP beland.
Er gaat een verzoek tot nihilistelling komen. Kan ik alsnog een herberekening laten doen tot vijf jaar terug? Ook moet rekening gehouden worden met een extra kind met mijn huidige partner.
Verder is de huwelijkse schuld inmiddels teruggebracht naar 0.
Kan ik middels het recht van regres alsnog de helft bij mijn ex gaan halen?
Ik ben een vader die altijd goed voor zijn kinderen was/is. Daarom is er in mijn hoofd ook een kleine strijd, financieel mij ex terug "pakken" heeft direct natuurlijk ook gevolgen voor mijn jongste dochter die bij mijn ex woont.
Moeilijk..... Graag advies

Groetjes Patrick

woensdag 14 december 2016