Terug eisen van ingelegd geld

1 reactie

Sinds medio 2015 ben ik gescheiden. In het ouderschapsplan staat beschreven dat een beleggingsrekening voor onze zoon na de scheiding onder mijn beheer zou komen, hoe de betaling hiervan verdeeld zou worden is echter niet duidelijk opgenomen in het ouderschapsplan. Ten tijde van ons huwelijk ging de betaling van €200,- per kwartaal van de kinderbijslag. We waren tweeverdieners en dit was financieel goed haalbaar. Nu moet ik het alleen verdienen en heb ik de kinderbijslag nodig voor kleding en schoenen of andere middelen voor onze zoon die hij nodig heeft. Ik heb bij de scheiding €100,- per maand op de kinderalimentatie ingeleverd en partneralimentatie net als uitkoop afgewezen, zodat mijn ex man in het huis kon blijven dus is de kinderbijslag echt geen overbodige luxe.

Nu zijn we 2 jaar verder en we zaten in rustig vaarwater het contact was weer goed. Ik heb nooit meer aan die beleggingsrekening gedacht. Nu komt mijn ex man 2 jaar later dat hij nog geld (€1600,-) van mij krijgt, omdat het hem vorige week ineens pas opviel dat het nog van zijn rekening afgeschreven word. Nu heeft deze rekening altijd op naam van mijn ex man gestaan en was het dus ook aan hem om deze na de scheiding over te dragen.

Nu is mijn vraag: Kan hij dit geld bij mij terug eisen? Ondanks dat hij nalatig is geweest met omzetten van deze beleggingsrekening en zonder bezwaar de automatische incasso door heeft laten lopen.

dinsdag 2 mei 2017