vorderingen bij expartner

0 reacties

Ik ben 2 jaar geleden al officieel gescheiden, alleen werd me verteld dat de financiële scheiding er nog niet door kon omdat de gezamenlijke woning eerst verkocht zou moeten worden. Ik heb daar een jaar alleen gewoond en alleen de hypotheek en alle aanverwante kosten gedragen (levensverzekering voor beide, gemeentelijke belastingen, verzekeringen). Mondeling is overeengekomen dat ik de hypotheekkosten zou bekostigen en zij de schulden bij de belastingdienst zou bekostigen (KOT).
Nu zijn daar nog andere kosten bijgekomen die nog gezamenlijk waren, zoals bijvoorbeeld achterstallige hypotheek van voor de scheiding. Alles bij elkaar gaat het om bijna €5000,-. Dit is dus buiten om de hypotheek lasten en schuld bij de belastingdienst.
Er werd bij de scheiding gezegd dat we dit bij een notaris konden afhandelen incl. de verdeling van de restschuld. Nu is mijn ex al tijden moeilijk aan het doen en ik weet eerlijk gezegd niet wat de beste en goedkoopste manier is om dit geld alsnog te vorderen bij mijn ex partner.
Wat ik graag wil weten is het volgende:
-Hoe kan ik het beste ´mijn geld´ terug vorderen
-Kan mijn ex mij alsnog aansprakelijk stellen voor de helft van de schulden bij de belastingdienst, ondanks dat dit op haar naam staat. en zij al meerdere keren bevestigd heeft op WhatsApp dat zij die schulden op zich neemt.

dinsdag 10 januari 2017