3 niet aangeleide honden verwonden mijn kat

0 reacties

Geachte Meester Visser,

Zondag 9 april 1e paasdag hebben 3 niet aangeleinde middelgrote honden mijn kat aangevallen en zodanig verwond dat ik naar de dierenartsenpost moest en waar bleek dat hij flink in de onderbuik was gebeten. Daarbij komt nog een fixse rekening van de dieren arts.
Wij wonen in de willaertstraat in Oss langs de spoorlijn waar over een lengte van 500 meter volgens het plaaltje wat er staat een "losloop uitlaatplaats". Deze is niet afgerasterd daardoor konden de 3 honden mijn kater in de voortuin van de buren ernstige verwondingen toebrengen. Ik was meteen bij het voorval en heb de honden van de kater proberen te scheiden en liep daarbij zelf verwondingen op aan mijn hand. Heb de man meermaals op geattendeerd dat hij zijn honden moest aanlijnen. Echter deze meneer zegd "er staat een bordje losloop terrein". hoe moeten wij dat bordje intrepeteren?
Kan hij zomaar zijn honden loslaten die een gevaar kunnen zijn voor iedereen?
Kan ik hem aansprakelijk stellen voor de schade van de dierenarts maar niet te spreken over de verwondingen aan mijn hand. Het laatste heb ik inmiddels gedaan via een aangetekende brief.

Ik wil ook graag antwoord op de vraag: Mogen honden niet aangelijnd lopen op een "losloop terein" als deze niet is afgerasterd. Het is een smalle strook gras waar de honden ook op de openbare weg kunnen lopen.

woensdag 11 april 2012