Band kapot gereden op "eigen terrein"

2 reacties

In verband met werkzaamheden had ik mijn auto, met toestemming van de conciërge van de school, op het terrein van een school geparkeerd.
Hiervoor moet je door een poort met een grote stalen deur.
Toen ik weer vertrok moest ik weer door die poort naar buiten en ben toen met één band over een stalen plaat, die fungeerde als "deurstop" van de stalen deur voor als de deur gesloten moet worden, gereden. Deze plaat stak 8 cm uit de grond en was scherp en lang genoeg om een paar maanden oude stevige terreinband onherstelbaar te beschadigen.
Door de invallende schemering en overdekte (donkere) situatie was die plaat slecht zichtbaar en sowieso niet zichtbaar vanuit de bestuurdersstoel.

Ik had de conciërge op de hoogte gesteld die meteen zei dat ze al opdracht hadden gegeven om die stalen plaat in te korten. De volgende dag heb ik de school aangeschreven omdat ik van mening ben dat, omdat dit op hun terrein gebeurde en ik niet gewaarschuwd was voor deze slecht te herkennen gevaarlijke situatie, zij dus verantwoordelijk zijn voor mijn schade.
Hierop kreeg ik geen reactie.
Na telefonisch contact te hebben gezocht met de directeur kreeg ik alleen te horen dat zij contact hebben gezocht met hun verzekering en er op terug zouden komen maar ik heb na enkele weken nog steeds niks gehoord.

Ik kan wel weer contact met hen zoeken maar ik zou graag zeker weten of zij inderdaad verantwoordelijk zijn voor mijn schade die ik opliep op hun terrein.

dinsdag 11 maart 2014