bezwaar tegen heffing binnen servicekosten

3 reacties

Wij wonen in een apartementencomplex van 47 huurapartementen voor 50+ met daaronder een parkeerkelder met parkeerplaatsen en bergingen voor de bewoners. In deze parkeerkelder staan momenteel bij enkele plaatsen wat spullen opgeslagen en enkele bewoners hebben hun fiets in de kelder staan omdat ze niet in staat zijn om de fiets door twee deuren met drangers erop in hun eigen berging te plaatsen. Enkele bewoners hebben geen auto en hebben hun parkeerplaats in gebruik gegeven aan familie om er een aanhanger op te plaatsen. De verhuurder, wooncorporatie "De Kernen" heeft bezwaar tegen de aanwezigheid van die aanhangers en tegen de aanwezigheid van de overige spullen incl. de fietsen. Aan het verzoek van de bewonerscommissie om elektronische deuropeners op de deuren te zetten zodat de bewoners er met de fiets door kunnen hebben zij i.v.m. de hoge kosten geen gehoor gegeven.
Nu hebben we in januari en in februari een brief ontvangen met het verzoek om voor 18 februari alles wat niet onder de term gemotoriseerd voertuig valt uit de parkeerkelder te verwijderen. Alle goederen die na 18 februari nog in de parkeerkelder staan zullen door De Kernen worden verwijderd en vernietigd. De kosten hiervoor zullen zij verrekenen met de servicekosten.
De bewonerscommissie heeft bezwaar gemaakt en vermeldt dat meerdere bewoners hun fietsen niet in de eigen berging kunnen krijgen en dat ze vinden dat De Kernen de kosten niet via de servicekosten mag laten betalen. Dit vooral omdat niet alle bewoners spullen op hun parkeerplaats hebben staan en dan wel zouden moeten meebetalen. De Kernen zegt dat het hier gaat om bijzondere schoonmaakkosten en die horen volgens hun onder de servicekosten. Wat kunnen wij als bewonerscommissie hiertegen doen? Heo staan we er juridisch gezien voor? Kan De Kernen dit allemaal zomaar doen, of hebben zij hier geen recht toe?

Een lang verhaal, maar dit was nodig om e.e.a. duidelijk aan u te schetsen.

m.v.g.
Dicky van Dalen
lid bewonerscommissie

donderdag 13 februari 2014