Caravan total loss verklaard, door fout van caravanstalling

1 reactie

Onze caravan stond in de stalling, toen we gebeld werden dat er een ongeluk was gebeurd met de caravan. Ze hebben onze caravan willen verplaatsen vanuit de kelder naar een andere plek. Dit hebben ze gedaan met een tractor/auto. Tijdens dit verplaatsen is de caravan losgeschoten van de tractor en tegen een betonnen paal aan geknald. Dit betekent dus dat het de fout is van hen, schijnbaar is de caravan niet zo vastgekoppeld zoals het hoort, want dan schiet deze er nooit af. Toen we naar de stalling toe gingen, om te kijken wat de schade was, bleek de caravan al naar de schade hersteller te zijn gebracht. We konden dus zelf geen foto's maken of de schade bekijken. Tevens vermoeden wij dat de gene die de caravan heeft verplaatst niet de leeftijd had om deze tractor/auto te besturen, bij dit bedrijf werken veel jongeren.
Nu werden we gebeld dat de caravan total loss is verklaard door de schade hersteller. We krijgen nu de dagwaarde van de caravan. Deze dagwaarde is veel minder dan dat de caravan voor ons waard is. Want deze is oud, maar zeer goed onderhouden. Met de dagwaarde van deze caravan kunnen wij niet zo;n gelijke caravan meer vinden. Dus dan worden wij de dupe dat er een fout is gemaakt door het bedrijf waar onze caravan gestald is. Want zonder deze fout van hen, hadden wij onze caravan nog gewoon.
Wij willen deze caravan dus gerepareerd hebben. Ook als de dagwaarde van de caravan lager is als de reparatiekosten die er gaan komen als de caravan gemaakt wordt. Wat zijn onze rechten hierin?

vrijdag 30 april 2010