Cement dekvloer blijkt verzand/verbrand

5 reacties

In 2014 lieten wij een pvc vloer leggen op de hele begane grond van ons huis. De vorige (en eerste) eigenaar had bij de bouw in 1999 leistenen tegels laten leggen in de hal en de open keuken, en tapijt in de woonkamer. Na 1,5 jaar ontstonden er scheuren onder de pvc-vloer in de keuken en de hal. De leverancier van de vloer besloot dat de vloer van de hal en de keuken vervangen zou worden. Toen ze daarmee bezig gingen, kwam een gedeelte van de dekvloer bloot te liggen en bleek deze volgens hem volledig verzand te zijn.

De verkoper liet rapport opmaken door de leverancier van hun materialen, die geconstateerd heeft dat de onderste laag van de dekvloer aan het verzanden is, waardoor die geen voldoende hechting heeft met de constructie, hierdoor afzwakt en uiteindelijk geheel los komt. De verkoper zegt: ons treft geen blaam, het is een verzekeringskwestie.

De verzekering zegt deze schade niet te dekken, je moet naar de bouwer, want het is een constructiefout. De bouwer zegt, sorry maar daar zit na 17 jaar geen garantie meer op. De vloer in het woongedeelte waar tapijt lag vertoont geen scheuren, dus alleen de gedeeltes waar de leistenen vloer verwijderd is.

We zijn ons inmiddels bewust dat het een heel groot probleem is, gezien de geschrokken reacties van verschilende bedrijven die we hebben geraadpleegd. Wij zoeken een onafhankelijke partij die duidelijkheid kan geven over de oorzaak van de schade en de wijze waarop dit kan worden verholpen en wie voor de kosten kan worden aangesproken.

woensdag 10 februari 2016