is een mondelinge afspraak ook een bindende afspraak

4 reacties

Op 12 juni 2010 het ik een gemotoriseerde rubberboot aan een duikschop eigenaar te Zoetermeer uitgeleend.
De mondelinge afspraak was toen bij schade dat hij dit zou betalen.
De boot zou gebruikt worden bij het aanleggen van een duikpark in Zoetermeer.
De duur van het gebruik van de boot zou, geschat, twee dagen duren en de opslag,overnachting van de boot, zou gebeuren in en daar aanwezige zeecontainer en afgesloten worden met diefstalveilige sloten.
Bij het ophalen van de boot, bleek deze niet meer in de container aanwezig te zijn en bleek het sluitwerk van de container doorgeslepen te zijn, dus diefstal doormiddel van inbraak.
De eigenaar van de duikshop was toen bereidwillig mee te betalen voor de schade 50/50, geschatte schade €2500,00 of dit via de verzekering te regelen.
Echter de verzekering keerde niet uit omdat de verzekerde hier genoeg aan heeft gedaan om de boot op een veilige manier op te slaan.
Ik heb de eigenaar van de duikshop schriftelijk "wettelijk aansprakelijk" gesteld, maar wederom geen schade uitkeer.
Bij komende probleem is dat mijn verzekeraar de boot niet had verzekerd, opdracht hiertoe is wel gegeven en dus schade van €2500,00 werd ook hier niet uitgekeerd.
Resentelijk heb ik de eigenaar een mail gestuurd om te vragen of hij bereid was om mee te betalen bij het aanschaffen van een nieuwe boot maar het antwoord was negatief.
Ik heb in een vervolg mail aan gegeven dat het ging om €670,00, dit is ongeveer 1/3 van de schade €2500,00 en de 1/2 van het aanschaffen van een nieuwe boot.

Hier heeft hij voor als nog niet op gereageerd.

De vraag is dan ook:
Kan ik de eigenaar van de duikshop erop aanspreken op het feit dat wij een mondelingen afspraak hebben gemaakt dat bij schade hij zou betalen of is er andere mogelijkheid dat de schade bij te verhalen zijn.

Met vriendelijke groet
H westerd.

woensdag 14 september 2011