Flinke schade aan paardentrailer

1 reactie

Door de eigenaar van een manege is voor 3000 euro schade toegebracht aan mijn trailer die op hun erf gestald was.
De trailer was door mij 3 maal gebruikt en was als nieuw. Omdat ik wegens ziekte niet in staat was op de manege te komen en/of paard te rijden was mij per telefoon gevraagd of de eigenaresse eenmalig gebruik mocht maken van de trailer omdat zij zelf niet in het bezit was van een 2paardtrailer en ze met 2 paarden naar een concours moest.
Volgens eigen zeggen had ze alle benodigde papieren om deze trailer te mogen trekken, ook dat bleek gelogen en zodoende reed haar vriend ermee zonder dat ik het wist.
Uit mede menselijkheid heb ik dat toegestaan, echter een half jaar later bleek dat er te pas en te onpas door die vriend met de trailer gereden werd, en bij controle bleek, dat er flinke schade was ontstaan.
Schade die was ontstaan door het trappen van de paarden tegen de zijwand is nog in te komen, maar er was moedwillig een groot gat in de zadelkamer gemaakt en het slot uit de zadelkamerdeur gesloopt waarbij heel de zijkant van de buitendeur en zijkant trailer ontzet was. de trailer zat helemaal onder een plakachtige substantie die bijna niet te verwijderen is.
De vering van de laadklep was kapot door onzorgvuldig gebruik.
Eerst bleek de betreffende dame alles te ontkennen en het op een inbreker te steken, maar per mail gaf ze uiteindelijk toch toe haar verantwoordelijkheid in deze te nemen.
Echter, maanden later horen we niets meer van deze dame, en mijn vraag is wat kan ik hier aan doen?

donderdag 25 november 2010