Heb 4 velgen weggebracht naar een bedrijf om ze te laten aanpassen, maar nu zijn er 3 verkeerd geboord van de 4 velgen

1 reactie

Hallo,

Om mee te beginnen heb ik een poosje terug 4 dure BBS velgen gekocht van een Porsche GT3 met de aansluiting voor centrale moeren. Omdat dit centrale-moer-systeem niet op alle straatauto's gemonteerd mag worden wilde ik er 5 gaten in laten boren per velg met een steek van 5x130 zodat deze op elke Porsche zou passen ook zonder dit centrale-moer-systeem. BBS is de fabrikant van deze velgen en levert deze velgen ook voor het centrale-moer-systeem en met de steek 5x130 als ook met beide systemen zo als ik deze wilde hebben.
Nu is het probleem dat ik deze 4 velgen heb weggebracht bij het bedrijf: Machinefabriek P.C. Buitendijk in Weesp die gespecialiseerd is in het repareren/aanpassen en richten van velgen.
Van de 4 velgen die ik heb gebracht zijn er 3 verkeerd geboord. Deze gaten voor het monteren van deze velgen horen in de spaak geboord te worden zoals deze ook fabrieks-af geleverd worden. Zij hebben nu 1 velg goed geboord en de 3 andere verkeerd. Ze zijn nu onverkoopbaar en ik denk dat dit de veiligheid ook heeft aangetast.
Na contact te hebben opgenomen met dit bedrijf gaven ze toe dat deze 3 verkeerd bewerkt zijn en zeggen niet verzekerd te zijn en willen mij nergens in tegemoet komen.
Dit zijn velg-harten van 600 Euro per stuk en dat x3 is veel geld voor mij.
Kan iemand mij laten weten of ik dit bedrijf aansprakelijk kan stellen voor deze verkeerd geboorde velgen?

Met vriendelijke groeten,
Wilco Schimmel

dinsdag 1 mei 2012