Als ik mijn mobiel aan een vertrouwd persoon af geef, kan ik hem dan aansprakelijk stellen wanneer hij mijn telefoon "laat" stelen?

0 reacties

Ik heb een tijdje geleden mijn iPhone 4 uitgeleend aan een vertrouwd persoon waar ik nauwkeurig mee samen werk. Op het moment dat ik 10 minuten na tijd van het uitlenen vraag naar mijn iPhone, verklaart hij dat hij dacht dat ik hem al had! Hij zou hem 2 minuten naast zich hebben gelegd waarin hij zou zijn gestolen en hij in de veronderstelling was dat ik hem al had gepakt. We hebben op dat moment direct de telefoon gebeld en geprobeerd hem zo snel mogelijk weer terug te vinden. Vanaf dat moment stond de telefoon uit (omdat we al meteen de voicemail te horen kregen) en konden we concluderen dat de iPhone daadwerkelijk met opzet gestolen zou zijn.

Nu zegt die klasgenoot van me, dat dit buiten zijn schuld om is gebeurd en hij vertikt het om eventuele schadevergoeding terug te betalen (tenzij de verzekering alles vergoed, maar dat is onwaarschijnlijk zonder beeldmateriaal/bewijzen).

Kan ik hem hiervoor wettelijk gezien aansprakelijk voor stellen ja of nee? Ik denk van wel, omdat op het moment dat ik mijn telefoon overhandig en hij hem aan neemt de telefoon onder zijn verantwoordelijkheid valt en hij er niet zorgvuldig genoeg mee is omgegaan wanneer hij de telefoon uit het zicht verliest en daardoor dieven de kans geeft om hem te kunnen stelen.

donderdag 27 oktober 2011