Kun je een projectontwikkelaar aansprakelijk stellen?

1 reactie

Beste,

Ik heb een vraag waar ik niet uit kom. 2 jaar geleden is ons appartementencomplex opgeleverd. Het bouwbedrijf heeft zich vlak na de oplevering failliet laten verklaren (Gevalletje oplichting richting ons eigenlijk)

De vraag is, kun je een projectontwikkelaar aansprakelijk stellen? Wij kwamen erachter bij de 2 jaarlijkse controle van de CV ketels dat er geen gasgebrekkleppen waren geïnstalleerd. Wij moesten dat direct laten regelen door STEDIN anders werden wij afgesloten van gas.

Bij een lekkage veroorzaakt door een bovenbuurman stuitten wij op een oudere lekkage dat waarschijnlijk al een jaar druppelt (appartement heeft een jaar leeg gestaan (niet verkocht) en sinds een jaar bewoond). De lekkage is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de mengkranen in de badkamer niet afgekit zijn, en achter de rozet om de leidingen zo de wand in loopt.

Kunnen wij de projectontwikkelaar hiervoor aansprakelijk stellen? Deze heeft immers opdracht gegeven tot de bouw en had moeten zorgen dat alles netjes geregeld werd? Kan je verwachten van een projectontwikkelaar dat deze toezicht houdt op de bouw en zorgt dat alles netjes afgeleverd wordt?

Alvast bedankt voor de reacties!

vrijdag 13 mei 2016