Mijn auto start niet meer nadat de auto bij autoschadebedrijf is afgegeven. Wie is aansprakelijk voor de reparatiekosten?

0 reacties

Hallo allemaal,

Sinds kort ben/was ik een trotste bestuurder van een Lupo 3L. Overgenomen via marktplaats voor een mooi bedrag. De auto heeft rechtsachter een behoorlijke schade opgelopen, wat door de vorige bestuurder een beetje gerepareerd is door het vol te gooien met plamuur.. Helaas heb ik van andere begrepen dat de auto zo niet door de APK heen zal komen. Zelf was ik al van plan dit te laten repareren door een autoschadebedrijf.

Na wat wikken en wegen besloot ik het maar zo snel mogelijk te doen, zodat ik weer verder kon rijden in mijn Lupo. Via internet kwam in terecht bij een bedrijf in Waardenburg.

De auto heb ik dinsdag 21 juli afgegeven aan een autoschadebedrijf. In de eerste instantie zou hij aan het einde van die week schadevrij zijn. Helaas ben ik de 23e donderdagochtend gebeld door de eigenaar van het autoschadebedrijf met de volgende reden ''de auto start niet'''. Zelf heb ik in de tijd dat ik de Lupo had hiermee nooit problemen gehad. In de avond heb ik nog even terug gebeld over de vooruitgang hiervan. Ik kreeg niet echt een helder antwoord en besloot maar Vrijdag even langs te rijden. Aangekomen daar op vrijdag zag ik de Lupo daar staan. De kappen bij de verzekering kast lagen er helemaal uit, de kap bij de pookunit lag er ook af. Ik ging achter het stuur zitten en draaide aan het contact. Alles normaal alleen wat is miste was het groene lampje in mijn dashboard voor het starten. Zodra ik aan het contact draai met de rem ingedrukt gebeurt er helemaal niets. De bak staat op de stopstand en krijg hem daar ook helemaal niet uit. Jammerend ging ik weer naar huis nadat we een kort gesprek hadden gehad met de eigenaar van het schadebedrijf. Er zou een monteur komen om de Lupo uit te lezen. In de avond heb ik nog even teruggebeld om even te horen wat er uit was gekomen. Hij gaf aan dat er een hoop fouten in zaten (zelf denk ik dat dat normaal is, omdat er wat kabels uit zijn getrokken etc.) en dat er ook een storing in de versnellingsbak zat.

Hij is/zou opgehaald worden door de VW dealer en ze zouden er daar verder naar kijken. Inmiddels heb ik de auto al opgehaald en gebracht naar een expert. De kosten voor het weer startend en rijdend krijgen van de auto is €1600,-. Daarnaast heeft hij ook nog eens extra schade gekregen door het optillen met een heftruck. Aan beide kanten dorpels. De lupo 3l expert heeft me een schaderapport gemaild met bepaalde punten die vervangen moeten worden om de auto weer rijdend te krijgen: koppeling, pookunit, gaspedaal, schakelrobot. Al deze punten moeten opnieuw worden ingeleerd doordat de pookunit dus kapot is. Meneer geeft ook aan dat mijn koppeling op was. En olie lekte. Nadat ik aan de Lupo expert vroeg hoe dit was ontstaan kon hij me er geen antwoord op geven. Kon geforceerd zijn, maar kon ook komen door een kortsluiting in de pook, versleten delen of printplaten beschadigd.

Nou zit ik met een aantal vragen waar ik niet uit kom. Heb enkele bewijsstukken zoals:

  • Foto dat mijn groene lampje wel brandde!
  • Foto's dat de auto los is gehaald bij meneer. (zonder dat ik er iets vanaf wist?)
  • Gesprekken op whatsapp. (dat ik toestemming gaf om hem naar de dealer te laten gaan en enkel een remschakelaar vervangen wou hebben vervolgens met mij contact werd opgenomen en dan weer verder zou gaan. dit is nooit gedaan?
  •  Foto's dat mij auto dus met een heftruck omhoog werd getild. (zo ga je toch niet met andermans spullen om?)

Dorpelschade lijkt mij zeer duidelijk. Alleen als ik naar de andere punten kijk twijfel ik erover of ik mijn gelijk wel zal krijgen. Een koppeling slijt met de tijd en of de auto voorheen lekte weet ik niet. Dit kan misschien gebeurd zijn tijdens het optillen met een heftruck? Nou MOET ik dus mijn koppeling etc vervangen om de auto rijdend te krijgen. Terwijl het hier voorheen niet METEEN moest. Het meteen vervangen is dus door hem ontstaan.

Nou is mijn vraag wat jullie hierover denken. Ik wil ze graag aansprakelijk stellen en de kosten bij hun verhalen. Wat deze mannen hebben mij zeer teleurgesteld..

dinsdag 18 juni 2013