Mijn hond is aangevallen in een uitrenzone

0 reacties

In onze woonwijk hebben wij een gebied langs weilanden, dit is een uitrenzone voor honden. Herkenbaar aan het groene bordje.
Ik heb bij de gemeente navraag gedaan, en honden mogen daar loslopen, er geldt geen aanlijn plicht.

Samen met mijn 2 honden liep ik in dat gebied. 1 van mijn honden loopt altijd aangelijnd omdat hij nog wel eens kan uitvallen. Mijn andere hond loopt los en heeft nog nooit problemen gehad. Wij kwamen een mevrouw tegen met een aangelijnde hond. Ik hield mijn aangelijnde hond kort. Deze mevrouw liet haar hond echter aan de slappe lijn lopen. Mijn loslopende hond werd gepakt door deze hond doordat deze de ruimte had door de slappe lijn en die sprong naar voren.

De eigenaresse van de aanvallende hond schreeuwde naar mij dat ik mijn hond aangelijnd moest houden. Ik heb hier op gereageerd dat mijn hond hier in principe los mag lopen gezien het een uitrenzone is zonder aanlijn plicht, en haar hond tenslotte die van mij aanviel terwijl hij op gepaste afstand liep. Hier op volgde een scheldpartij waarin deze Mw. Dreigde haar hond terug te laten lopen om die van mij nogmaals te pakken?!

Gelukkig is mijn hond er met een schram en de schrik vrij gekomen. Nu rest mij wel de vraag, wie is er aansprakelijk als mijn hond wel schade zou hebben?
Ik weet dat er een risico is als je je eigen hond los laat lopen, maar deze hond stond duidelijk niet onder apel en aan een slappe lijn. Er zijn getuigen van het voorval.

Kan iemand mij hier advies over geven?

vrijdag 21 februari 2014