Niet aangelijnde honden met eigenaar erbij vallen mijn 15 jaar oude kater aan

0 reacties

Geachte Meester Visser,

Zondag 9 april 1e paasdag hebben 3 niet aangeleinde middelgrote honden mijn kat aangevallen en zodanig verwond dat ik naar de dierenartsenpost moest en waar bleek dat hij flink in de onderbuik was gebeten. Daarbij komt nog een fixse rekenning van de dieren arts.
Wij wonen in de willaertstraat in Oss langs de spoorlijn waar over een lengte van 500 meter volgens het plaaltje wat er staat een losloop uitlaatplaats. Deze is niet afgerasterd daardoor konden de 3 honden mijn kater in de voortuin van de buren ernstige verwondingen toebrengen. Ik was meteen bij het voorval en heb de honden van de kater proberen te scheiden en liep daarbij zelf verwondingen op aan mijn hand. Heb de man meermaals op geattendeerd dat hij zijn honden moest aanlijnen. Echter deze meneer zegd "er staat een bordje losloop terrein". hoe moeten wij dat bordje intrepeteren?
Kan hij zomaar zijn honden loslaten die een gevaar kunnen zijn voor iedereen?
Kan ik hem aansprakelijk stellen voor de schade van de dierenarts maar niet te spreken over de verwondingen aan mijn hand.

Graag zouden wij hierop veel reacties willen ontvangen want het mag niet zo zijn dat loslopende honden andere dieren zwaar letsel kunnen toebrengen.
in afwachting,
willie de vries Willaertstraat 2a 5344 AB Oss tel.0412-632552

maandag 9 april 2012