Nieuwe huurder, lekkage bij afvoer waardoor vloer kapot

1 reactie

Goedemiddag,

Wij zijn vanaf vorige week verhuisd naar een andere huurwoning.

Toen mijn vriendin in haar eerste huurwoning ging was er geen afvoer voor een vaatwasser, deze is later door een installatiebedrijf aangebracht.
Bij het verhuizen hebben wij natuurlijk de vaatwasser meegenomen en de T-splitsing die tussen de afvoer van de wasbak was gezet afgedopt zodat dit niet zou gaan lekken.

Nu is het zo dat het om welke reden ook toch is gaan lekken...

De nieuwe huurder heeft de vloeren en veel andere spullen van ons overgenomen en al betaald, daarnaast heeft de verhuurder van het eerste huurhuis de borg ook terug betaald en in mijn ogen wil dat dus ook zeggen dat ze accepteert hoe mijn vriendin de woning heeft achter gelaten.

Het water is onder de vloer gelopen (laminaat), deze is dus bol gaan staan en is niet meer te gebruiken.

Gisteravond kregen wij een telefoontje van de oude verhuurder, dit met de vraag of wij de aansprakelijkheidsverzekering wilden inschakelen om dit recht te trekken. Het zou volgens haar onze schuld zijn dat deze is gaan lekken. Hiermee wil ze dus ook ons verantwoordelijk houden voor de schade aan de vloer.

Nu is mijn vraag; zijn wij hier daadwerkelijk verantwoordelijk voor? Is het niet zo dat wanneer een verhuurder de borg terug betaald deze dan accepteert hoe de woning er op dat moment bij staat?

dinsdag 6 mei 2014