oneerlijke verdeling gwl rekening

7 reacties

Ik woon sinds december 2011 in een appartement, woon heel graag daar maar er is een GROOT probleem met de energielevering.

In het pand zijn 2 bewoonde appartementen en 1 verhuurde garage.
Er is 1 meter voor alle drie in het pand, ten eerste heb ik het hoofd appartement en het energiecontract staat op mijn naam en niet van de verhuurder. Dan heb ik de gaskraan, waterkraan en de thermostaat in mijn keuken. De andere bewoner heeft niks dus als ik de verwarming uit heb krijgt zij geen warmte! Kan me niet voorstellen dat dat mag.

Maar het echte probleem is dat ik 3.169,56 gas verbruikt zou hebben in 1 jaar. Ik en de andere bewoner wonen alleen. En dat verbruik is buiten alle perken, vergeleken met andere huizen en zelfs restaurants en cafe's. En ik moet de kosten betalen en verder delen met de andere huurder. maar de huurder van de garage maakt ook gebruik van de verwarming en hoeft niks te betalen. en dat is een grote ruimte niet goed geïsoleerd waar ik geen toegang tot heb maar de verhuurder zegt alleen dat het mijn verantwoordelijkheid is. En Ze willen geen tweede meter plaatsen of tegemoet komen in de kosten. Dat zou te duur zijn.

Ik heb nu in 2 jaar tijd bijna 5000,00EUR alleen aan de gasrekening betaald! Per maand betaal ik 170,00EUR alleen voorschot gas, en moet nu weer binnen 5 dagen 1.116,00EUR bij betalen. Dat gaat niet langer ik ben namelijk chronisch ziek, ik moet leven van een WWB uitkering.

Maar ik weet me geen raad meer en hoop dat hier iemand mij advies of hulp kan bieden, of dit juridisch allemaal wel mag? Ik heb er zelf niet veel verstand van, dit is mijn eerste eigen woning.

zondag 8 september 2013