Plaats van parkeren en aansprakelijkheid van schade

2 reacties

Bij een open dag van een manege parkeerde ik mijn auto op aanwijzing van het personeel in de berm van de aanliggende openbare weg (buiten de bebouwde kom), naast het lage (1m) prikkeldraad hek van een weiland (ongeveer 50cm van het hek).

Bij terugkeer bleek een paard in die wei met zijn hoofdstel langs mijn auto geschampt te zijn waardoor er een kras op mijn deur zit.

Samen met de eigenaar van het paard, de manegehouder, heb ik een schade formulier ingevuld en opgestuurd naar onze verz. maatschappijen er beiden vanuit gaande dat het geregeld zou worden. De schade is gerepareerd, ongeveer 200 euro.

Nu krijg ik onlangs een brief van mijn verzekerings maatschappij dat de schade van mijn schadevrije jaren afgaat omdat de tegenpartij de schade heeft afgewezen met als reden:

'dat ik zelf verantwoordelijk ben waar ik de auto parkeer, en had kunnen inschatten dat er wel eens schade zou kunnen ontstaan'

Voor mijn verzekerings maatschappij is de kous af, maar ik vraag me af of dit zo wel kan en hoe nu verder? Heeft het wel zin om hierover een rechtzaak te beginnen? Zijn er nog andere opties?

vrijdag 18 november 2011