Schade aan autovoertuig dit is een verhaalschade veroorzaker bekend,. wat is mijn recht op gevolgschade

3 reacties

Beste Rijdende Rechter,

Ik zou graag willen weten wat mijn rechten zijn omtrend gevolgschade door toe doen van derden.
Mijn auto is j.l. per ongeluk beschadigd door een persoon, dit kan gebueren deze persoon heeft dit netjes aan mij gemeld en we hebben samen de schade formulieren ingevuld, ik heb die persoon dan ook aanspraakelijk gesteld. Dit alles heb ik terug gekoppeld aan mijn auto verzekering en die gingen
de betreffende persoon ook nog eens aansprakelijk stellen. Nu is de schade getaxeerd maar ik zit wel met de overige kosten in mijn maag.
Zo is het huren van een vervangende auto maar voor 75% vergoed door de verzekering, en de uren,brandstof kosten die je erin stopt om bij diversen schade bedrijven te bezoeken en de auto te laten repareren krijg je niet vergoed. Je vraagt namelijk niet om die schade maar men verwacht wel dat voor niets de zon op gaat. De schade wordt wel betaald maar al die andere zaken niet, en als je de auto laat repareren heb je op dat moment een auto met een schade verleden wat ook een waarde vermindering met zich mee brengt, maar dat heb ik op zich niet aangehaald.
De gevolgschade heb ik aannemelijk gemaakt in een overzichtje, ik probeer niet het onderste uit de kan te halen maar je verwacht toch enige tegemoed koming in het geheel naast dat de schade hersteld wordt.

In afwachting op uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Patriek Kucera

woensdag 22 juni 2011