Schade aan vloer door leverancier wasdroger. Wat kunnen wij doen?

7 reacties

Graag wil ik de volgende kwestie neerleggen en zal niet te zeer in detail treden. Onlangs hebben wij online een nieuwe wasdroger gekocht bij een witgoedbedrijf De door hun ingeschakelde leverancier, kwam zonder juiste materiaal (zoals draagriemen) de droger bezorgen. De droger moest 2 verdiepingen omhoog over onze volledig geparketteerde hardhouten trappen en vloeren.

Ondanks dat wij expliciet hebben aangegeven te willen dat eerst onze oude droger meteen naar buiten zou worden gebracht en wij niet willen dat deze op de parketvloer van de tweede verdieping werd geplaatst omdat we vreesden voor schade is door 1 van beide bezorgers de droger op de overloop gezet en hierbij heeft hij met de droger over de vloer geschoven. Gevolg, schade!

Wij hebben de kwestie aangekaart bij onze rechtsbijstand echter het witgoedbedrijf wijst de schade af. Bewijslast ligt bij ons, wij moeten aantonen dat schade niet al aanwezig was middels getuigenissen, beeldmateriaal. Beeldmateriaal is ons inziens een onredelijke eis want in welk doorsnee huishouden maakt men continu foto's en film van een vloer? Iets wat nu nog heel is kan ik tenslotte over 5 minuten toch zelf kapot maken. Getuigenis kan middels onze poetsvrouw gegeven worden, nadeel is is dit wel rechtsgeldig indien dit familie is en deze de vloer 6 dagen voor levering van de droger nog gezien heeft. Wij hebben de oude droger bewaard omdat wij wel kunnen aantonen dat de afstanden van de schade op de vloer gelijk zijn aan de poten van de droger. Maar is dit rechtsgeldig? Ik hoor graag wat wij nog kunnen doen?

dinsdag 20 januari 2015