Slot doorgesneden, fiets weg.

0 reacties

Beste lezer,

Afgelopen weekend ben ik naar een groot feest geweest. De organisatie had verkeersregelaars ingeschakeld om het verkeer en het parkeren in goede banen te leiden. Door de verkeersregelaars ( en dus de organisatie?) werden fietsers verwezen naar een parkeerplaats waar hekken waren geplaatst om de fietsen te stallen.

Omdat mijn vriendin onwel is geworden tijdens het feest, zijn wij met de taxi naar huis gegaan. Toen ik vanmiddag naar de locatie ging om mijn fiets op te halen, bleken de hekken te zijn opgehaald, en de sloten van vele fietsen te zijn doorgeslepen (gezien de kwaliteit slot die ik om mijn fiets had hangen is te concluderen dat doorknippen niet mogelijk is.) Mijn fiets was nergens te bekennen en mijn doorgeslepen slot vond ik in een hoekje van de parkeerplaats in een modderplas.

Er was nooit verteld danwel vermeld dat de hekken van de (tijdelijk blijkende) fietsenstalling verwijderd zouden worden snel na het evenement, of dat we geacht werden de fietsen niet aan de hekken van te maken, danwel voor een x tijdstip te verwijderen.

Kan ik de organisatie aansprakelijk stellen voor de schade aan mijn slot (slot is onbruikbaar geworden volgens meerdere fietsenreparateurs, nieuwwaarde was 49,95), en het verdwijnen van mijn fiets?

dinsdag 22 november 2011