Tegenpartij weigert te betalen, schade veroorzaakt door hun zoontje

1 reactie

Afgelopen zaterdag reed ik met mijn 2 kinderen van de fietsenmaker vandaan, mijn 1 jaar oude mountainbike had net een onderhoudsbeurt gehad, en er waren diverse nieuwe onderdelen gemonteerd (waaronder 2 nieuwe wielen)
Onderweg komt er een schoolgenootje van mijn dochter mee fietsen (4 jaar) het schoolgenootje fietst erg onvoorzichtig en valt meerdere keren.. mijn 3 jaar oude zoontje fietst nog met zijwieltjes en fietst erg langzaam (5 km per uur) vlakbij bij huis fietst het schoolgenootje gelukkig een andere kant op, wij moeten nog door het laatste poortje en we zijn thuis.
Het jongetje is omgedraaid en wil door het poortje mij inhalen terwijl daar geen ruimte voor is, omdat ik schuin achter mijn zoontje fiets (5 km per uur).
Hij redt het inhalen uiteraard niet en fietst tegen de rechterachterkant van mijn fiets aan.
Hij heeft een crossfiets met aan de wielen van die stepjes, die step boort hij in mijn achterwiel en komt tegen mijn frame aan, ventje valt daardoor ook op de grond. in de eerste instantie heb ik de schade niet gezien. Jongetje was geschrokken en na meerdere waarschuwingen onderweg dat hij voorzichtig moest doen sommeer ik hem nu op weg te gaan omdat hij zag wat er nu van kwam.
Thuis aangekomen kijk ik nog eens goed en zie dat er een slag in mijn nieuwe wiel zit en er een stuk lak van mijn achterbrug af is... ik heb mijn kinderen thuis af gezet en ben onmiddelijk rondjes gaan fietsen in de buurt op zoek naar het dadertje maar geen succes!
Ik wist via mijn vrouw die een uur later thuis kwam dat hij het neefje was van onze overburen en zo kwam ik aan zijn adres.
Toen ik me daar meldde kwamen er 2 heren dreigend naar buiten dat ze al op zoek waren naar me om mij op mijn "smoel" te komen slaan. Omdat het dadertje overstuur thuis kwam.
Dat ze nu daardoor alle medewerking weigeren, en dat ik de politie er maar bij moet halen en dat hun er klaar mee waren.

Ik weet nu niet zo goed meer wat ik moet doen? Ik heb rechtsbijstand.
Moet ik nu aangifte doen? Uiteraard de vader aansprakelijk stellen?
Schade vast laten stellen door mijn eigen fietsenmaker?

Ik zou heel erg geholpen zijn met een aantal antwoorden, omdat ik bang ben dat het anders escaleert ( de familie is nogal agressief )

Alvast bedankt

Joey Riethoven

zondag 20 november 2011