uitgeleende fiets gestolen

1 reactie

Ik heb mijn elektrische fiets (aankoopprijs 1200 euro) uitgeleend aan mijn collega (X.) X heeft mijn fiets vervolgens gebruikt heeft om voor het werk even op en neer te fietsen naar een winkel. X heeft de winkel bezocht, maar is toen het kettingslot vergeten mee terug te nemen toen zij daar vertrok. Zij heeft mij toen verteld dat zij later terug zou fietsen om dit kettingslot op te halen. In de tussentijd heeft zij de betreffende fiets binnen in het kantoor geparkeerd, nabij de toegangsdeur. Zij heeft daarbij de sleutels in het (vaste) beugelslot van de fiets laten zitten en heeft de toegangsdeur open laten staan. De fiets is niet lang daarna ontvreemd uit het pand door een persoon van buitenaf.

Ik heb X verzocht de schade die ik hierdoor lijd te vergoeden. X vindt echter dat haar niets te verwijten valt. Doordat zij de sleutel in het slot heeft laten zitten en bovendien de deur niet heeft dicht gedaan vind ik wel degelijk dat haar verwijten te maken zijn.

Dit voorval wordt niet gedekt door de verzekering van mijn werkgever (dan hadden er namelijk sporen van inbraak moeten zijn) en ook niet door de WA verzekering van X.

Ik heb geprobeerd om er samen met haar uit te komen, maar dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom wend ik mij tot u voor advies.

maandag 14 juli 2014