verkoop puppy's

9 reacties

Ik heb een vraag.

op 9 februari is uit een per ongeluk nest van mijn mechelse herder en de hond van mijn schoonbroer een 7 tal pups geboren. de vaderhond was een amerikaanse bulldog zo werd mij verteld. Ik heb ze daarop verkocht voor 375 voor de mannetjes en 400 voor de vrouwtjes.

Nu wordt ik gister boos gebeld door 1 van de kopers. zij gaven mij aan dat ze van mijn schoonbroer te horen gekregen hadden dat de vaderhond niet 100% amerikaanse bull was maar ook herder in zich had en dat ik van hun advocaat zou horen. Hierop heb ik gelijk contact gezocht met mijn schoonbroer en die gaf mij aan dat dit verhaal klopte omdat het zo in het paspoort van de hond stond. hij had me hier niet eerder over verteld en bood daarop excuses aan.

Ik ben gelijk begonnen met alle puppy eigenaren bericht sturen. achteraf maar goed ook aangezien de mensen die mij kwaad opbelden dit ook zijn gaan doen. een enkeling reageerde met ach de kruising blijft hetzelfde en het zijn geweldige honden. maar er zijn er ook bij die aangeven luister hier heb ik niet voor betaald ik wil een vergoeding ervoor hebben. ze rekenen mij het in eerste instantie niet aan maar mijn schoonbroer. maar ik ben bang dat als er daar niets te halen valt dat ze naar mij komen.

nogmaals voor de duidelijkheid. ik wist tot gister niet dat de vaderhond niet volledig een amerikaanse bull was. ook heeft mijn schoonbroer geen dekgeld gehad. wij hebben het er toen over gehad maar omdat ik niet erom gevraagd had mijn hond te laten dekken en zijn hond het halve huis gesloopt heeft om bij mijn hond te komen hebben we het geld gebruikt om de schade te repareren die zijn hond veroorzaakt had.

nu wil ik graag weten kunnen ze mij aansprakelijk stellen?

donderdag 14 augustus 2014