Verzonden boek niet ontvangen door de koper

3 reacties

goede dag,

ik heb een boek verkocht via marktplaats dat boek heb ik 8-7-13 afgegeven op het postkantoor omdat de koper vroeg of ik hem wou verzenden.
voor deze verzending heb ik 6.75 betaald en ik heb de koper op de hoogte gebracht via mail dat ik het boek op de bus heb gedaan .
na een paar dagen kreeg ik een mail van de koper dat hij het boek niet ontvangen had , en de mailen werden steeds agressiever , en dreigender , en de koper zei dat ik een oplichter was en het boek nooit verzonden had.
ik moest van hem per direkt het geld wat hij betaald had terug storten anders zou hij me wel weten te vinden.
ik heb kontakt gezocht met tnt post en gevraagd waar het boek was , deze zouden het gaan uitzoeken,ik heb een bewijs dat ik het boek op 08-07 naar de koper verzonden heb.
nu krijg ik van TNT een mail dat ik het boek netjes op 08-07 verzonden heb, met de goede adres gegevens van de koper , maar dat het boek nooit bij de koper is aangekomen, en dat het boek dus zoek geraakt is bij TNT.
het boek was niet verzekerd verzonden , dus ik kan TNT niks claimen, maar nu wilt de koper zijn geld terug .
heeft hij daar recht op?
ik heb het boek toch netjes verzonden naar het juiste adres , heb het netjes verpakt , en nog naar het postkantoor gebracht.
ik heb een bewijs van verzending , dan had hij toch moeten aan geven dat hij het verzekerd verzonden had willen hebben of niet ?
wie weet hier antwoord op?
vr groet Monique

woensdag 24 juli 2013