Wie aansprakelijk voor schade aan bestrating: huurder of verhuurder?

2 reacties

Ik ben eigenaar van een garagebox die ik verhuur (als postdepot aan een postbezorgers-organisatie).

Deze garage ligt aan een pleintje met meerdere garageboxen en dit pleintje is mandelige eigendom (iedere box voor ca 2% en een naast gelegen bouwbedrijf voor ca. 50%).

Nu heeft een eigenaar van een andere garage bij mij geklaagd dat het pleintje kapot gereden is door de busjes van de huurder (Volkswagen transporters) die ca. 2-3 keer per dag hier rijden.
Nu wil hij mij aansprakelijk stellen voor reparatie van het pleintje.

Ik ben er wezen kijken en ik zag inderdaad dat er wat tegels waren gebroken/verzakt waren, maar het lijkt mij niet aannemelijk dat dit enkel veroorzaakt kan zijn door deze busjes. Er rijden hier immers meer auto's/busjes van het bouwbedrijf en volgens mij moet bestrating hier ook gewoon tegen bestand zijn.

Kan hij mij hiervoor aansprakelijk stellen of moet hij hiervoor bij de huurder zijn?

Ik heb overigens bij het bouwbedrijf voorgesteld om met zijn allen een VVE op te richten en gezamenlijk de kosten te delen voor nieuwe (en goede) bestrating, maar dat zagen ze niet zitten. Aangezien ze 50% aandeel hebben in het pleintje, zie ik weinig kans van slagen. Ook al zou iedereen (ca. 15 andere eigenaren) voor zijn, dan is er geen meerderheidsbelang...

donderdag 14 juni 2012