KA
kaka
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Wie is aansprakelijk voor schade aan hond?

1 reactie

Vrienden van ons hebben een hond waar wij al meerdere malen opgepast hebben. Wij wonen op een boerderij waar wij zelf ook 2 honden dag en nacht los hebben lopen. De eigenaar van de oppashond weet dat zijn hond dan ook vrij rond loopt.
Daar wij een groot akkerbouwbedrijf hebben, gebruiken wij ook slakkengif. Dit is goed opgeborgen, maar de oppashond had toch van wat "verloren" korrels gegeten. Toen wij ´s ochtends uit bed kwamen lag hij kwijlend en stuip trekkend voor de voordeur.
Wij zijn onmiddelijk met hem naar de veearts gegaan. Deze heeft hem wonder boven wonder er weer bovenop gekregen.
Wel een dikke rekening, maar die hebben wij betaald omdat wij ons wel schuldig voelde.

Er is echter 1 probleem. De oppashond drinkt ontzettend veel, soms wel 10 liter in 1 nacht. En dan moet hij dus ontzettend veel plassen. Hij blijft ook de hele tijd door druppelen. Bij navraag bij onze vrienden bleek dat hij al een plasprobleem had. Zijn baasje gaf hem dan "gewoon" weinig water waardoor hij wel droog de nacht door kwam. Maar dat hele tijd doordruppelen had hij nog niet. Het is dus de vraag of dat probleem al voor het ongeluk bestond of is dat erna gekomen??

Mijn vraag is nu.
In hoeverre moeten wij ons verantwoordelijk voelen? Welke kosten moeten wij dragen? Wij hebben verder geen vergoeding gevraagd voor het oppassen, dat was een vriendendienst.

Graag jullie mening.

Kaka

zaterdag 16 november 2013