Wie is de rechtmatige eigenaar van een PA Installatie?

4 reacties

Geachte heer / mevrouw,

Vermoedelijk heb ik een interessante case voor uw programma. Het gaat over een muziekbandje (waar ik deel van uit maakte..) We hebben 5 jaar geleden, na mijn speurwerk, een PA geluidsinstallatie gekocht.

Dit is door 6 individuen gedaan. Het bandje „SIX-P@CK“ heeft namelijk geen rechtsvorm (juridische entiteit).

Het eerste lid, een vals zingende zangeres, is een jaar na aanschaf vertrokken. Zij heeft zich uit laten kopen, door de aanschafprijs plm. € 1320 / 6 minus 10% afschrijving.

Het tweede lid, een beukende drummer, ging na drie jaar weg, en liet zich uitkopen “aanschaf -30%”.

Het derde lid, een zanger / gitarist met gehoorproblemen, liet zich na vier jaar niet uitkopen. Hij redeneert dat het niet gaat om de afschrijving van het geheel, maar dat het gaat om de restwaarde van de PA installatie. Hij bleef voor een deel eigenaar, tot op heden.

Het vierde lid, iemand dat meer gevoel had bij een door zichzelf opgericht koortje (ondergetekende dus… ) was het met nummer vier eens. Ook nummer vier vertrok, plm. een maand geleden.

Toen ontstonden de problemen…..

Nummer drie wil samenwerken met mij, dus willen we de PA installatie zelf kopen, omdat we deze nodig hebben voor toekomstige optredens.

Van de bassist, tevens penningmeester, kregen wij een e-mail dat we ons bankrekeningnummer op moesten geven, zodat hij € 110 aan ons over kon maken. We hebben hier op geantwoord dat wij (no. 3 & ik!) de PA installatie wel wilden kopen en de andere twee uit wilden kopen voor, het meer reële, bedrag van € 375 per man. Deze prijs hebben no. 3 en ik gebaseerd op de restwaarde van het moment.

Het enige antwoord wat wij kregen was een e-mail met dezelfde strekking, bankrekeningnummer geven en dan € 110 overgemaakt krijgen.

Heb geprobeerd de bassist / penningmeester te bereiken maar deze antwoordt mij niet (meer).

Kunt u ons helpen cq van advies voorzien?

Met hartelijke groet,

Sybren

woensdag 4 mei 2011