Aan koop bij Britain

2 reacties

Hallo, ik heb een vraag over een aankoop die ik heb gedaan.

Ik heb bij Britain een kleding winkel in de stad van arnhem 2 paar schoenen gekocht een pet en 2 spraybussen voor schoen onderhoud omdat de 2 paar schoenen van suede zijn. Toen ik in de winkel stond zei de verkoper dat het totaal bedrag 152.15 is ok ik betaalde met mijn pin pas vervolgens pakt de verkoper mijn producten in en ik ga naar huis.

Anderhalf uur later kom ik thuis aan ik ben net thuis wordt ik in 1 keer thuis gebeld, het blijkt de britain te zijn de verkoper blijkt namelijk een fout te hebben gemaakt, inplaats dat hij 2 paar schoenen en 1 pet op de bon had gezet heeft hij 1 paar schoenen en 2 keer de zelfde petten op de bon gezet. Omdat hij dit verkeert heeft aangeslagen bij de kassa heb ik dus minder betaald 39 euro op precies te zijn.

Nu belt de verkoper mij thuis op(ik heb een klantekaart en zodoende heeft hij mij naam op kunnen zoeken in het telefoonboek) om aan mij te vragen of ik de volgende dag terug wil komen om het bedrag wat ik te weinig heb betaald volgens hem alsnog te betalen terwijl hij een fout heeft gemaakt. Ik zelf kwam er pas achter dat de bon verkeert was toen hij mij belde.

Mijn vraag nu is wat mijn rechten zijn, moet ik terug naar de winkel om de overige 39 euro te betalen terwijl de verkoper zelf een fout heeft gemaakt. Of sta ik compleet in mijn recht en hoef ik het overige bedrag niet te betalen aangezien de koopovereenkomst is afgesloten op het moment dat ik had betaald en winkel uit was?

Bijvoorbaat bedankt voor het antwoorden op mijn vraag.

donderdag 15 september 2011