Aangifte tegen mij vanwege oplichting

0 reacties

Op 23 april 2015 heeft een meneer mijn auto bezichtigd. Hij kwam in een gewone auto zonder aanhanger wat mij al verbaasde. Hij zou de auto meteen meenemen had hij telefonisch verteld.

Meneer gaf aan de auto te willen kopen voor export naar Afrika. Hiervoor had hij de autopapieren nodig zodat de schipper dit in orde kon maken. Dit zou meteen op 27 april gebeuren

Op 27 april heb ik meneer gevraagd wanneer de auto opgehaald ging worden. Had inmiddels de auto geschorst en uit de verzekering gehaald en had nog geen geld ontvangen.
Wel heeft meneer mijn papieren meegenomen.

Ik heb ook meteen gezegd dat ik de auto uiterlijk op 6 mei uit de tuin wilde hebben en dat meneer tot die datum de tijd zou hebben om iets te regelen.
Na 27 april niks meer vernomen van meneer ook niet nadat ik had gevraagd naar een naam van het bedrijf die de auto zou ophalen en betalen.

Op 28 april heb ik nieuwe kentekenpapieren aangevraagd.

Ik heb op 2 mei nog gekeken op het kentekenregister van de RDW omdat ik een vaag vermoeden had dat de auto helemaal niet opgehaald zou worden voor deze datum en dus ook niet was overgeschreven.

Op 2 mei heb ik de nieuwe kentekencard ontvangen en nog niks gehoord.

Heb die dag besloten om de auto opnieuw te koop aan te bieden.

Op 13 mei heeft meneer mij geprobeerd te bellen maar omdat ik aan het werk was kon ik dit niet beantwoorden. Hij heeft geen bericht achtergelaten op mijn voicemail.

Toen heb ik het er bij laten zitten want de auto was inmiddels verkocht en opgehaald.

Op 6 juni komt de buurman na mij toe en zegt dat er een meneer aan de deur heeft gestaan met mijn papieren. Ik heb die avond die meneer netjes gemaild dat de auto verkocht is aan een ander omdat hij zijn afspraken niet was nagekomen.
Kreeg meteen een reactie terug met dat hij geld wil zien en dat hij anders aangifte ging doen tegen mij en dat ik maar had moeten bellen om te vragen waarom hij de auto niet had opgehaald.

Hij heeft nooit aan mij betaald en dus heb ik hier niet meer op gereageerd omdat ik er niet zo van gediend was zoals hij tegen mij tekeer ging.
De auto was tot de dag van verkoop in mijn bezit en dus had ik alle rechten om de auto gewoon te verkopen.

Op 17 juni ben ik benaderd door de politie omdat er dus inderdaad een aangifte is gedaan tegen mij van oplichting en verduistering.

Meneer is nog steeds in het bezit van mijn oude kentekenpapieren.
Wat moet ik nu doen? Ik heb na mijn inzien niks strafbaars gedaan

donderdag 18 juni 2015