Auto verkocht, wordt niet opgehaald.

1 reactie

Goedemiddag, ik zit met het volgende probleem:

Via marktplaats heb ik mijn auto (oudere Japanner) verkocht aan mensen uit Oost Europa (geen eu) die hem wilden hebben voor export.
Ze hebben me betaald waarop de exportdocumenten in orde zijn gemaakt.
Het kentekenbewijs is meegegaan met de kopers, de rest is gebleven. De mensen zouden de auto binnen 2 weken komen ophalen. Hiervan heb ik eventueel ook een getuige.

Echter heb ik nooit meer iets van de kopers vernomen. Ik heb geprobeerd te bellen en meerdere sms'jes gestuurd. Maar krijg geen gehoor. De auto begint inmiddels behoorlijk in de weg te staan. Binnen welke termijn kan ik de verkoop als niet gedaan zien?

Nogmaals verkopen en het geld teruggeven zit er niet in gezien de auto zonder papieren bijna niets waard is. Contact zoeken met de koper lukt ook niet gezien de enige gegevens die ik van hem heb een Nederlands telefoonnummer is waar niet op wordt gereageerd.

Openbaar parkeren zonder kenteken zal ook niet gaan ivm wegslepen, dus uiteindelijk is eigenlijk de enige optie naar de sloop brengen maar na welke termijn zou zoiets legaal kunnen? Ik ben tenslotte geen museum.

zaterdag 16 augustus 2014