bakfiets meegegeven nooit betaald

1 reactie

ongeveer 6 maanden geleden heeft iemand mijn bakfiets overgenomen, ze mocht hem eerst uitproberen voordat ze tot koop over zou gaan, dit omdat ik niet wilde dat ze ermee opgescheept zat als het toch niet beviel.
na ongeveer 2 weken gaf ze aan dat ze hem wilde overnemen.
toen begon de lange weg van smoesjes en leugens.
de sns had het geld kwijt gemaakt, haar vader was overleden en ze zou het geld van de erfenis betalen, een curator die het geld over zou maken, die zou bellen, een rechtszaak tegen de sns die verloren was, en een paar weken later ineens in hoger beroep gewonnen, daar zou ze het van betalen.
een zwager die dan een gedeelte wilde voorschieten wat maar niet kwam, vragen om printscreen die nooit kwam, en vreselijke leugens om te zorgen dat ik niet teveel aan haar hoofd zou zeuren, haar zusje zou hoogzwanger opgenomen zijn, en de baby te vroeg gehaald, en die zou overleden zijn, mailtjes van haar zwager over hoe zwaar diegen het had, en dat ze een eerlijke meid was die nooit iemand zou belazeren.
geld dat zogenaamd op een verkeerde manier overgemaakt was (rabo ipv ing ervoor zetten).
en mij ondertussen een rotgevoel geven omdat ik maar om mijn geld bleef vragen, zelfs op een gegeven moment ging ze mij in vertrouwen vertellen dat ze jehova getuige was, en dat die naar een bepaald moraal leefden, dus niet mocht liegen.
ze had geld geleend van iemand om gedeelte te betalen, maar toen ze dat zou brengen, werd haar hond doodgereden, dus ja kon ze niet komen, en dat ook nog op de dag dat haar nichtje begraven zou worden.
ze zat helemaal in elst beweerde ze, later zouden haar tante en oom het bedrag voorschieten, en alles steeds zo tegen het weekend of erin zodat je niets kan controleren.
weer een week gewacht en weer niets, en ineens was het verhaal dat haar tante het per ongeluk op haar rekening had overgemaakt, en dat ze het langs zou brengen, op de avond dat ze het zou brengen weer niemand, volgende dag een zogenaamd smsje van haar zwager die beweerde dat ze in het ziekenhuis was opgenomen, en dat hij het langs zou komen brengen, dat geld moest eerst bij een collega opgehaald worden, want daar had ze het aan meegegeven toen ze opgenomen moest worden.
die collega kwam maar niet thuis, en die zwager had een briefje bij die collega in de brievenbus gedaan, of zei het langs wilde brengen en bij mij in de bus wilde doen, toen ik smsjes had gestuurd dat ik dat niet wilde kreeg ik daar geen reactie op.
de volgende dag kreeg ik te horen dat die collega het in de bus had gedaan,nou mooi niet dus, en kreeg ik naar mijn hoofd dat ik het geld wel achter gehouden zou hebben, na heel veel gedoe en dreigen ermee naar de politie te gaan zou de bakfiets terug gebracht worden.
er zou een of andere jur komen met een zwart busje, niemand gezien, diezelfde avond kreeg ik een boos berichtje dat die jur voor niets 10 minuten bij mij voor de deur had gestaan, er was geen deurbel (klopt ik heb een klopper aan de deur).
en hij zou nog aan mijn zonnescherm geklopt hebben, maar ik zou dat allemaal niet hebben gehoord vanwege de tv die aan stond (had bezoek dus de tv hele dag nog niet aan gehad) nou mijn hondjes slaan al aan als de buurman bij wijze van spreken een boer laat.
nou dat zou hij de dag erna komen, weer niemand natuurlijk, ik had inmiddels al voor die donderdag een afspraak staan bij de politie om aangifte te doen, maar ja.
politie wat heb je er aan, geen ene moer, kon geen aangifte doen want het was een civiele zaak en ze konden niets doen, moest maar langs gaan.
dit heb ik dus ook gedaan afgelopen zaterdag, ze was niet thuis, de hond sloeg wel aan (andere hond) maar voor de rest was alles dicht.
ik bij de buurvrouw aangebeld, nou wat ik toen kreeg te horen, niets ziekenhuis, ze was de afgelopen week gewoon thuis geweest, mijn bakfiets, ja die was ongeveer 4 weken nadat ik hem had meegegeven al verkocht.
haar vader overleden? nee hoor die had ze een paar dagen geleden nog gezien, dat verhaal had ze aan hun ook verteld.
vrijdags worden de kinderen door hun vader opgehaald, ze gaat dan gelijk de hort op en laat haar 2 honden aan hun lot over.
ze verkoopt dingen van haar kinderen die hun vader hun geeft en is bekend bij de wijkagent, maar ze kunnen helemaal niets, maar dan ook niets doen.
het gaat om een bedrag van 650 euro, 500 voor de bakfiets en 150 euro die ze had gekregen om schoon te maken.
en het enige wat ik er voor heb gekregen is leugens en nog meer leugens.
heb haar gisteren ermee geconfronteerd, en nog probeerde ze om me te misleiden, toen ze merkte dat het niet meer lukte heeft ze me hier geblockt op facebook en niet meer op mijn smsjes gereageerd.
ik kan nog een keer proberen om aangifte te doen, omdat het nu zo is dat de bakfiets verdwenen is.
maar mijn vertrouwen in de politie is niet erg groot.
ik ben witheet en tegelijkertijd vreselijk verdrietig, voel me zo in de maling genomen en stom dat ik hier ben ingetrapt, uiteraard ben ik op een gegeven moment mijn twijfels gekregen, maar kon niet geloven dat iemand zulke vreselijke dingen kon verzinnen, maar steeds wist ze me weer te overtuigen.
ik heb ook geen idee wat ik nog kan doen, van me af zetten? het idee alleen maakt me al laaiend.
buiten het geld om vind ik het ook gewoon vreselijk dat ik een groot stuk vertrouwen kwijt ben, en dat is met geen geld ter wereld meer terug te krijgen.

donderdag 2 oktober 2014